Meteen naar de inhoud

22q11 Day 2023

Het einde van November nadert. Het einde van de 22q11 awareness maand 2023.
Het einde van de “rode” maand!

Dit jaar legden we de focus op het rood kleuren van gebouwen over heel Europa en de oproep om iedereen zijn steun te laten betuigen door rood (een accent of onze T-shirt) te dragen. En natuurlijk op de verderzetting van onze eigen “Merci om mij te zien”-campagne.

MERCI OM DIT TE ZIEN…

We vroegen mensen met 22q11 om te delen wat hun uitdagingen zijn, wat mensen meestal als eerste opmerken.

Maar vooral wat ze willen dat mensen zien, de persoon achter het syndroom en niet alleen het syndroom.

“Merci om dit te zien”.

Je kan meer van onze deelnemers zien op onze Instagram-pagina:
https://www.instagram.com/22q11.be/

TOON JOUW ROOD – GEBOUWEN

Over heel Europa kleurden gebouwen rood, zo ook in België. Het Ronde Punt Montgomery (Sint-Pieters-Woluwe), de gebouwen van Materialise NV in Leuven en het Havenhuis in Antwerpen.

We zijn dankbaar voor iedereen die meewerkte om dit te realiseren!

En wij plannen ondertussen “iets” om volgend jaar nog meer rood in het straatbeeld te krijgen op 22/11. (maar daarover volgend jaar meer ;))

TOON JOUW ROOD – KLEDING

22q11.be (VZW Vecarfa) is lid van 22q11 Europe en nam dus ook deel aan de oproep om zoveel mogelijk “rood” te tonen. En onze leden, hun families en vrienden gaven gehoor aan deze oproep! We kregen heel veel leuke foto’s binnen van mensen die rood droegen om mee de bewustwording rond het syndroom te vergroten.

Wil je graag iedereen nog eens voorbij zien komen? Dat kan op onze Instagram-pagina:

https://www.instagram.com/22q11.be/

22Q11 OP NATIONALE TV

De actie die in België de grootste impact had, kwam niet van ons, maar wel van Thomas Smolders; oprichter van Hartstikke en tech-expert bij de Tafel van Gert. Hij mocht op 21/11, een dag voor 22q11 Day, in het programma van Play 4 komen vertellen over zijn dochtertje Liv en het leven met 22q11.

Wij kijken alvast uit 2024 en hopen dat er in België en ver daarbuiten nog meer mensen “hun rood” zullen tonen en zo bewustwording helpen verspreiden!
Merci om mij te zien!

Deel dit bericht op sociale media!